Testis Kanserinde Robotik Cerrahi Kullanımı

Testis Kanserinde Robotik Cerrahi Kullanımı

Testisler, erkeklerde üreme için kullanılan semen üretimi ve aynı zamanda testosteron hormonunun salgılanmasında görevli olan organlardır. Testis kanseri ise erkeklerde en sık karşılaşılan kanser türlerinden biridir. Testis kanserinde robotik cerrahi kullanımı bu hastalığın tedavisinde kullanılan en etkili yöntemlerin başında gelir. Robotik cerrahi pek çok kanser türünün tedavisinde uygulanan en etkili ve en başarılı yöntemlerin başında gelir. Yöntemin hastalara sağladığı çok fazla avantaj olması sebebiyle yoğun olarak tercih edildiğini söyleyebiliriz.

Testis Kanseri Kimlerde Görülür?

Testis kanseri genellikle 20-40 yaş aralığındaki erkeklerde en sık görülen kanser türlerinden biridir. Hastanın genetik durumu, aile geçmişi ve yaşam tarzı kanserin nedenleri arasında sayılabilir. Sık rastlanan kanser türlerinden biridir ancak aynı zamanda da kanserli olan yumurtalıklar başarılı bir şekilde alındığında tedavi tamamlanır. İstisnai olarak daha ileri yaşlarda da görülebilir. Bu tip kanser sorunlarında robotik cerrahi tedavisi kullanıldığında son derece etkili ve başarılı sonuçlar elde edilir.

Testis Kanseri Belirtileri

Kanser türleri genel olarak sinsi ve kendini çok belli etmeyen rahatsızlıklar olsa da bazı durumlarda yine de belirtiler ortaya çıkmaktadır. Kişilerin vücudunda olan bazı belirtileri mutlaka takip etmesi ve hatta belirli aralıklar ile gene sağlık taramasından geçmesi önemlidir. Böylece birçok kanser türünde erken teşhis konulabilir ve tedavi süreci çok daha rahat ve etkili geçebilir. Testis kanserinin takip edilmesi gereken belirtileri aşağıdaki gibidir;

> Testis bölgesinde şişlik ve kitle oluşumu

> Testislerin farklı boyutlarda olması

> Testislerde sıvı birikmesi

> Kasık, alt karın ve testis bölgesinde ağrı

> Testis bölgesinde sürekli yaşanan rahatsızlık hissi

> Metastaz durumundayken nefes darlığı, sırt ve göğüs ağrısı

Testis kanseri belirtileri genel olarak yukarıdaki gibidir. Bunlardan herhangi birini veya birkaçını yaşadığınızda mutlaka doktor kontrolüne gitmeniz gerekir.

Robotik Cerrahi ile Testis Kanseri Tedavisi Nasıl Yapılır?

Testis kanseri teşhisi konan hastaların robotik cerrahi yöntemi ile kanserli dokuları kolayca alınıyor ve temizleniyor. Sonrasında bazı hastalara kemoterapi uygulaması yapılırken bazılarına gerek bile duyulmuyor. Ayrıca bazı hastaların karın bölgesinde kemoterapi alsalar dahi bazı kitleler kalabiliyor. Bu kitlelerin alınması içinde yine robotik cerrahi yönteminden destek alınıyor. Robotik cerrahi ile testis kanseri tedavisi kolaylıkla yapılabilmektedir. Normal koşullarda karın bölgesinde ve özellikle ana damarların yanında yer alan kitlelerin alınması ve temizlenmesi kolay değildir. Eskiden kitlelerin temizlenmesi için açık cerrahi yöntemleri uygulanırken günümüzde robotik cerrahi yöntemleri sayesinde çok kolay bir şekilde kitleler çıkarılmaktadır.

Robotik cerrahi yönteminde kişilerin karın bölgesinde 4 adet ufak delik açılmakta ve bu deliklerden giriş sağlanarak böbreğin alt tarafından başlanıp, bütün ana damarların etrafında yer alan kitleler kasıklara kadar temizlenmektedir. İşlem sırasında açık cerrahi operasyonlara oranda olabildiğince az damar ve doku etkilenmektedir. Testis kanserlerinin tedavi edilmesinde kullanılan robotik yöntemler hem hasta hem de cerrah açısından büyük avantajlar sağlamaktadır.

Testis Kanserinin Tedavisinde Robotik Cerrahinin Avantajları

Üroloji rahatsızlıkları arasında yer alan testis kanserinin tedavisi için tercih edilen en etkili yöntemlerden biri robotik cerrahidir. Bu yöntem hastalara birçok önemli avantaj sağlar. Sadece hastalara değil aynı zamanda operasyonu gerçekleştirecek cerrahi ekibe de ciddi avantajlar sağlar. Genel olarak Testis kanserinde robotik cerrahi tedavisinin avantajları şöyle olmaktadır;

> Açık operasyonlarda hastanın karın bölgesinde çok ciddi bir kesik oluşturulurken robotik cerrahi de sadece 4 adet oldukça küçük kesik oluşturulur. Bu da cerrahi ekibin daha rahat hareket etmesini sağlar.

> Operasyon sırasında büyük kesik oluşmadığında dolayı hastanın enfeksiyon kapma riski oldukça düşüktür.

> Operasyonda açılan kesikler kısa sürede iyileşir ve hasta normal hayatına geri döner.

> Hastada operasyona bağlı komplikasyonlar ve yan etkiler neredeyse hiç görülmez.

> Açık operasyonlarda hastanın neredeyse karnında penis bölgesine kadar derin bir kesik oluşturulur ve bu sırada damarlar çok fazla zarar görür. Ancak robotik tedavide küçük kesiklerden damarlara çok az bir zarar verilerek hasta tedavi edilir. Sonrasında bu sayede derin ameliyat izleri kalmaz.

Testis kanserinde robotik cerrahi kullanımı görüldüğü üzere birçok önemli avantajı ve faydası olan önemli bir operasyondur. Hastalar rahatlıkla bu operasyonu geçirebilir ve sonrasında kısa sürede sağlığına tekrar kavuşur.

Aranma Talebi
Bırakabilirsiniz

*Numaranızı bırakarak kordinatörümüzün sizi aramasını sağlayabilirsiniz!