Robotik Cerrahi ile Böbrek Kanseri Ameliyatı

Robotik Cerrahi ile Böbrek Kanseri Ameliyatı

Robotik cerrahi ile böbrek kanseri ameliyatı, böbrek kanseri hastalarına daha etkili bir ameliyat ve cerrahi sonrası daha az problemli iyileşme olanağı sunmaktadır. Bu cerrahi prosedür, cerrahın hayati önem taşıyan nitelikte hassas, sinir ve kas dokusunu koruyan küçük kesikler yapmasına olanak sağlar. Hastalar normal cerrahiye kıyasla daha kısa hastanede kalış süresi, daha az komplikasyon ve daha hızlı iyileşme süresi yaşamaktadır.

Böbrek kanserlerinin görülme sıklığı son 20 yılda büyük bir artış göstermiştir. Bunun yanı sıra tomografi ve ultrasonografi gibi görüntüleme yöntemlerinin sıklıkla kullanılması ve insanların check-up kontrollerine daha sık ve düzenli gitmesi sebebiyle böbrek kanserlerini artık daha erken evrelerde yakalama şansı yakalamış olundu. Geçen 30 yılda içerisinde Evre 1 böbrek kanserlerinde ( 7 cm den küçük böbrek tümörü) tüm böbreği almak yerine sadece böbrekteki kanserli alanın alınmasının yeterli olduğu anlaşıldı.

Robotik cerrahi ile Böbrek Kanseri Ameliyatı

Böbrek kanseri sebebi ile doktora başvuran hastalara; tedavi planlaması içerisinde 5 tip böbrek kanseri ameliyatı yapılması sunulmaktadır. Robotik cerrahi sistemine sahip olan ve bu sistem üzerinde tecrübesi ve yeteneği olan üroloji uzmanları robotik cerrahi ile böbrek kanseri ameliyatı seçeneğini tüm evreler için tercih ederler. Robotik cerrahi ile böbrek kanseri ameliyatı gerçekleştirildiği zaman hastaya birçok açıdan avantaj ve fayda sağlamaktadır.

Böbreğin normal dokularının olduğu gibi korunarak yalnızca kanserli parçanın çıkarıldığı “parsiyel nefrektomi” ameliyatlarında robotik cerrahi diğer yöntemlere kıyasla üstünlük sağlamıştır. Robotik cerrahi ile böbrek kanseri ameliyatı gerçekleştirildiği zaman diğer cerrahi yöntemlere göre çok daha az kanama görülür. Hastalara minimal düzeyde kesiler yapıldığı için ameliyat sonrası ağrı olmaz ve kısa sürede günlük hayata dönme olanağı sunar. Kanserli parça çıkarıldıktan sonra kalan normal böbrek dokusunun fonksiyonları robotik cerrahi ile böbrek kanseri ameliyatında daha iyi korunmaktadır.

Robotik Cerrahi İle Böbrek Kanseri Ameliyatı Nasıl Gerçekleştirilir?

Robotik cerrahi ile böbrek kanseri ameliyatı karına bir dizi küçük insizyon açıldıktan ve robotun kamera ve alet taşıma kolları yerleştirildikten sonra, karının gazla şişirilmesi ile başlar. Daha sonra bu insizyondan robot kolları ile girilerek kolon böbreklerden uzaklaştırılır ve böbreği kaplayan yağ böbrek yüzeyini açığa çıkarmak için kesilir. Daha sonra, tümör kesilirken kanamayı önlemek için böbreğin kan akışı geçici olarak durdurulur ve tümörlü parça çıkarıldıktan sonra kalan böbrek dokusu ile birlikte dikilir. Böbrek yeniden yapılandırıldıktan sonra kan akışı geri yüklenir ve kanama olmadığından emin olmak için böbrek dikkatlice kontrol edilir.

 

Aranma Talebi
Bırakabilirsiniz

*Numaranızı bırakarak kordinatörümüzün sizi aramasını sağlayabilirsiniz!