Robotik Cerrahi Prostat Ameliyatı

Robotik Cerrahi Prostat Ameliyatı

Robotik cerrahi prostat ameliyatı son yıllarda oldukça sık tercih edilen prostat kanseri ile tedavi yöntemidir. Prostat kanseri erkeklerde en çok rastlanan kanser türleri arasında yer alır. Erkeklerde akciğer kanserinden sonra en sık rastlanan ikinci kanser türü prostat kanseridir. Her 6 erkekten birinde görülen prostat kanserinin en etkili tedavi yöntemi erken dönemde tanı konulması ve en kısa sürede prostat kanserli hücrelerin vücut dışına çıkarılmasıdır.

Prostat ameliyatları en zor ameliyatlar arasında yer alır. Çünkü prostat vücudun en zor ve en derin bölgesinde ortaya çıkan bir kanser türüdür. Zor olmasının en önemli diğer nedenleri ise kanserin oluştuğu bölgenin üzerinde birçok damarın bulunması ve sinirsel yapıların oldukça yoğun olmasıdır.

Robotik cerrahi prostat ameliyatı, prostat kanserini tedavi etmede oldukça önemli bir yere sahiptir. Robotik cerrahi prostat ameliyatı prostat kanserini tedavi etmede oldukça başarılı bir tedavi yöntemi olmasının yanı sıra robotik cerrahi kullanılarak ameliyat gerçekleştirildiği için hastanın iyileşme sürecinin hızlanmasına katkı sağlar. Bunun yanı sıra açık prostat ameliyatları sonrası gerçekleşen birçok deformasyonun robotik cerrahi prostat ameliyatı sonrası çok daha az bir şekilde gözlemlendiği hatta çoğu zaman hiç gözlemlenmediği tespit edilmiştir.

Açık prostat ameliyatları sonrası gerçekleşen idrar kaçırma problemleri ve sertleşme fonksiyonlarının düzensizliği ve bozukluğu sorunları robotik cerrahi prostat ameliyatı sonrasında çok daha nadir bir şekilde gerçekleştiği görülmüştür. Bu avantajları dolayısıyla son yıllarda robotik cerrahi prostat ameliyatı açık prostat ameliyatlarından daha çok tercih edilir bir duruma gelmiştir.

Robotik Cerrahi Prostat Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Robotik cerrahi prostat ameliyatı, robotik cerrahi sistemi ile gerçekleştirilir. Bu sistemde karına delikler açılır ve prostat kanserli dokular soyulur. Bu sayede sertleşme fonksiyonunun zarar görmemesi sağlanmış olur. Bunun yanı sıra kaslara herhangi bir işlem uygulanmadığından ve kaslara müdahale edilmediğinden idrarı tutmaya yarayan kaslar deforme olmaz. Bu sayede idrar kaçırma problemi oldukça aza indirilmiş olur.

Robotik cerrahi prostat ameliyatı sırasında kanserli prostat hücreleri çıkarıldıktan sonra üretra ve idrar kesesinin su geçirmez bir yapıda anastomoz yapılması sayesinde hastaların sondalarından erken dönemde kurtulması hedeflenir.

Robotik cerrahi prostat ameliyatı sonrası hastalar kısa bir sürede günlük hayatlarına geri dönerler. Bunun en önemli nedeni ise ameliyatın kanamasız bir ortamda ve kapalı bir şekilde gerçekleşmesidir. Ayrıca robotik cerrahi prostat ameliyatı idrar tutmaya yarayan kaslara ve sertleşme fonksiyonuna zarar vermediği için hastalar kısa sürede normal hayatlarına yeniden geri dönerler.

Robotik cerrahi prostat ameliyatı birçok avantajının yanı sıra kolay ve daha ağrısız bir ameliyat türü olduğu için son yıllarda oldukça popülerdir. Hastalar hem sürecin hızlı işlemesi nedeniyle hem de ameliyat sonrası kasların ve sinirlerin deforme olmaması nedeniyle robotik cerrahi prostat ameliyatını tercih ederler.

Aranma Talebi
Bırakabilirsiniz

*Numaranızı bırakarak kordinatörümüzün sizi aramasını sağlayabilirsiniz!