Çağımızın En Gelişmiş Yöntemi Robotik Cerrahi!

Çağımızın En Gelişmiş Yöntemi Robotik Cerrahi!

Robotik Cerrahi sistemi, cerrahın cerrahi alanı ve gelişmiş bir dizi aleti 3D yüksek çözünürlüklü bir kamera yardımıyla yöneterek minimal invaziv cerrahi gerçekleştirmesine yardımcı olan sistemdir. Robotik cerrahi ile minimal invaziv cerrahi, üroloji ve jinekoloji prosedürlerinde ve diğer birçok prosedürde de yaygın olarak kullanılmaktadır.

Robotik cerrahi sistemi, cerrahın robot yardımlı minimal invaziv cerrahi uygulamaları gerçekleştirmesini sağlayan çağın en gelişmiş teknolojisidir. “Robotik” terimi genellikle insanları yanıltmaktadır. Robotlar ameliyat yapıyor gibi anlaşılabiliyor. Ancak robotik cerrahi cerrahın ameliyatı bir konsol üzerinden yönlendirdiği aletleri kullanarak gerçekleştirmesini kapsamaktadır.

Robotik cerrahi sistemi, cerrahın konsoldaki el hareketlerini gerçek zamanlı olarak taklit eder, işlemi yaparken aletleri büker ve döndürür. Küçültülmüş aletler insan eli gibi hareket eder, ancak daha fazla manevra kabiliyetine sahiptir. Robotik cerrahide görüş sistemi ayrıca cerrahi alanın yüksek oranda büyütülmüş, 3D yüksek çözünürlüklü görüntülerini sunar. Cihazın boyutu, cerrahların bir veya birkaç küçük insizyon ile çalışmasını mümkün kılar.

Robotik Cerrahi Sistemi Nelerden Oluşur?

Robotik cerrahi sistemi, üç bileşenden oluşan cerrahi bir sistemdir. Bunlar; cerrah konsolu, hasta arabası ve vizyon arabası dır.

  • Cerrah Konsolu: Cerrah konsolu, cerrahın işlem sırasında oturduğu ve hasta anatomisinin yakın bir 3D görüntüsüne sahip olarak aletleri kontrol ettiği yerdir. Bu aletler insan bileğine benzer ve aynı şekilde hareket edebilir, ancak çok daha geniş bir manevra kabiliyetine sahiptir.
  • Hasta Arabası: Hasta arabası, ameliyat masasındaki hastanın yanına yerleştirilir. Ameliyat sırasında kullanılan aletlerin, cerrahın konsolundaki el hareketlerine cevaben gerçek zamanlı olarak hareket ettiği yerdir.
  • Vizyon Arabası: Vizyon arabası, sistemin bileşenleri arasında iletişimi mümkün kılar ve en yeni 3D yüksek tanımlı görüntü sistemini destekler.

Minimal İnvaziv Cerrahi Nedir?

Minimal invaziv, daha küçük insizyonları ifade eden iki kelimedir. Bu tip ameliyatlar daha kısa hastaneye yatış ve hastalar için daha hızlı iyileşme anlamına gelir. Diğer faydalar şunlardır:

  • Az kan kaybı
  • Daha az yara izi
  • Azalan enfeksiyon riski
  • Hayatınıza daha hızlı geri dönüş

Robotik Cerrahi İle Ameliyat Nasıl Yapılır?

Robotik cerrahi sistemi kullanarak ameliyat yapmak için, cerrah vücutta küçük kesiler açar. Ardından, yakındaki bir konsoldan cerrah işlemi gerçekleştirmek için insan bileğine benzeten ve bilek hareketlerini gerçek zamanlı taklit edebilen aletleri kontrol eder. Kontrol sırasında yüksek çözünürlüklü 3D bir kamera kullanılır.

Robotik yardımlı ameliyat için genel adımlar şunlardır:

  1. Cerrah vücutta küçük (bir ila iki santim uzunluğunda) kesiler açar.
  2. Doktor, vücuda minyatür bir robotik alet ve güçlü bir kamera yerleştirir.
  3. Cerrah daha sonra prosedürü yönlendirmek için yakındaki bir konsolda (büyük bir bilgisayar) oturur. Konsolda, çalışma alanı mükemmel çözünürlükle yüksek oranda büyütülmüş olarak görülebilir.
  4. Konsolda otururken, cerrah kontrolleri değiştirir.
  5. Enstrümanlar bu hareketlere cevap verir ve bunları vücutta kesin, gerçek zamanlı hareketlere dönüştürür.
  6. İnsandan daha fazla el becerisi ve hareket kabiliyetine sahip olan robotik cihazlar, cerrahın ulaşılması zor yerlerde hassas ameliyatları başarıyla gerçekleştirmesini sağlar.

Robotik Yardımlı Cerrahinin Faydaları Nelerdir?

Robotik yardımlı bir ameliyat olmanın birçok yararı vardır;

  • Cerrah daha fazla hareket ve el becerisine sahiptir.
  • Cerrah, çalışma alanının oldukça büyütülmüş, yüksek çözünürlüklü bir görüntüsüne sahiptir.
  • Cerrahın ameliyat edilen bölgeye daha kolay erişimi vardır.
  • Daha kısa hastanede kalış süresi gerektirir.
  • Daha az enfeksiyon riski barındırır.
  • Daha az kan kaybı ve daha az kan nakli imkanı sunar.
  • Daha az acı vericidir.
  • Hızlı ve ani müdahaleye olanak sağlar.
  • Günlük rutine daha hızlı geri dönüş sağlar.

Aranma Talebi
Bırakabilirsiniz

*Numaranızı bırakarak kordinatörümüzün sizi aramasını sağlayabilirsiniz!