Robotik Cerrahi ile Mesane Kanseri Ameliyatı

Robotik Cerrahi ile Mesane Kanseri Ameliyatı

Robotik cerrahi ile mesane kanseri ameliyatı, mesane kanseri hastalarına daha etkili bir ameliyat ve cerrahi sonrası daha az problemli iyileşme olanağı sunmaktadır. Bu cerrahi prosedür, cerrahın hayati önem taşıyan ancak hassas, sinir ve kas dokusunu koruyan daha küçük kesikler yapmasına izin verir. Hasta daha kısa hastanede kalış süresi, daha az komplikasyon ve daha hızlı iyileşme süresi yaşar.

Mesane kanseri insanların %1.5 inde görülmekte olan bir kanser türüdür. Vücuda yayılma riski taşıyan agresif huylu mesane kanserlerinde mesane ameliyat ile alınır.  Robotik cerrahi ile mesane kanseri ameliyatı uygulanan en başarılı cerrahi yöntemdir.

Robotik Cerrahi İle Mesane Kanseri Ameliyatı

Robotik cerrahi sistemler minimal invaziv cerrahi seçenekleri için yeni bir dönem başlattı. Cerrahlar ve ürolojik onkologlar yıllardır hastalarına mesane kanseri için en etkili tedavi olarak Laparoskopik sistektomi olarak bilinen prosedürün minimal invaziv ve sinir koruyucu etkilerine güvendiler. Ancak tüm sistektomiler, belirgin doku ve sinir hasarı, belirgin kan kaybı ve artmış ameliyat sonrası enfeksiyon ve komplikasyon riskinin yaygın olduğu açık bir cerrahi prosedür kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Robotik sistektomi, mesane kanseri için basitçe daha yeni, daha etkili, minimal invaziv bir cerrahi yöntemdir.

Robotik cerrahide, robot kolunun cerrahın hareketlerini bire bir taklit ettiği ve hassasiyetlerini arttırdığı da Vinci Cerrahi Sistemini kullanır. Mesane kanseri hastalarına daha etkili bir ameliyat ve daha az problemli cerrahi sonrası iyileşme olasılığı sunar. Bu etmenler sayesinde mesane kanseri hastalarında robotik cerrahi ile mesane kanseri ameliyatı ilk tercih edilen prosedür haline gelmiştir. Bu cerrahi prosedür, cerrahın hayati önem taşıyan ancak hassas, sinir ve kas dokusunu koruyan daha küçük kesikler yapmasına izin verir. Hasta daha kısa hastanede kalış süresi, daha az komplikasyon ve daha hızlı iyileşme süresi yaşar.

Robotik Cerrahi İle Mesane Kanseri Ameliyatı Nasıl Gerçekleştirilir?

Robotik cerrahi ile mesane kanseri ameliyatı gerçekleştiren cerrahlar, ameliyatları karına açılan 6 adet küçük kesi aracılığıyla, kanamasız ortamda, her bir ayrıntıyı 3 boyutlu olarak görerek, el bileğinden daha yüksek manevra kabiliyetine sahip, kibar ve minimal boyutta aletler kullanılarak gerçekleştirir. Hastalarda cerrahi müdahale sonrası ağrı ve yara izi olmaz.

Ameliyat genel anestezi altında yapılmaktadır. Hastayı uyutulduktan sonra, çoğu göbek paralelinden olarak 6 adet trokar yerleştirilir. Daha sonra robot kolları yerleştirilen trokarlara bağlanır ve ameliyat gerçekleştirilir.

Aranma Talebi
Bırakabilirsiniz

*Numaranızı bırakarak kordinatörümüzün sizi aramasını sağlayabilirsiniz!